top of page

Windows 8 תומכת כמעט בכל התוכנות אשר תומכת בהן קודמתה Windows 7 ללא צורך בשדרוג מסויים. עם זאת שינויי קוד התוכנה יכולים להתאים את ביצועי התוכנה במיוחד ל-Windows 8 כך שהתוכנה תוכל לנצל את מלא הפוטציאל הגלום במערכת לטובת פעולתה. תוכנות מסויימות שפעלו ב-Windows 7 וכעת יחוייבו בגרסה ייעודית למערכת ההפעלה החדשה כוללות את רוב רובן המוחלט של תוכנות הגנה האקטיבית כמו תוכנת אנטי וירוס ואנטי מאלוור (Anti Malware Program) וכן קודאקים (Codec Packs).

מבחינת חומרה, Windows 8 תומכת באותה חומרת מחשב שבה תומכת Windows 7. כשמדובר במחשבים חדשים שתתוקן עליהם מערכת ההפעלה, היא תזהה באופן מיידי ואוטומטי את כל התקני החומרה במחשב ותתקין עבורם את מנהלי ההתקן המתאימים בתוך שניות. Windows Update גם מהווה שירות שבו משתמשת מערכת ההפעלה כדי למצוא דרייבירים עבור חומרה חדשה וכן כדי להציע למשתמש מדי פעם גרסה עדכנית יותר לדרייבר מותקן.

 

 

פרטים על מערכת ההפעלה Windows 8, במה היא שונה מהקודמות? והאם כדאי לעבור אליה?

 

 

Windows 8 כוללת תכונות חדשות רבות, מדפדפן IE10 הזריז החדש ועד אפשרויות חדשות לאימות משתמשים (כמו סרטוט זיהוי). התכונות החשובות ביותר מצויינות בביקורת זו על Windows 8:

שני סוגי חשבונות- ב-Windows 8 ישנם שני סוגי חשבונות משתמש (פרופילי משתמש), חשבון מקומי וחשבון ענן (חשבון Microsoft).

 חשבון מקומי- זהו אותו סוג חשבון שהיה עד כה בגרסאות Windows. חשבון זה לא מסנכרן מידע והגדרות עם חשבון ה"לייב" (Windows Live Account) של המשתמש. ניתן להתקין דרך חשבון זה אפליקציות דרך חנות האפליקציות של מיקרוסופט (Microsoft Apps Store) אך יש להתחבר לחשבון ה"לייב" לפני כן.

חשבון ענן- חשבון בו מידע המשתמש כמו קבצים, מסמכים והגדרות התאמה אישית בחשבון זה עוברים סינכרון ונשמרים גם על גבי שרתי מיקרוסופט כך שניתן לגשת אליהם מכל מחשב אחר המקושר לחשבון ה"לייב" שלכם.

התקנת אפליקציות Metro- הגיע הזמן שבו שיגעון האפליקציות יגיע גם למיקרוסופט. ניתן להתקין אפליקציות ב-Windows 8. אפליקציה היא איננה תוכנה "רגילה". אפליקציה היא יישום קטן בעל תפקיד מוגדר. כמו כן היא אינה פועלת במצב ה"חלונאי" ומותקנת עבור המשתמש שהתקין אותה בלבד ולא לכל המשתמשים במחשב. אפליקציות פועלות מהר, מורדות ומותקנות בשניות. התקנת אפליקציות מתבצעת מחנות האפליקציות של מיקרוסופט (אריח המצב המגע בשם Store).

רענון ואיפוס המערכת- במקרה של תקלות או פעולות יוצאות דופן, Windows 8 מציעה למחשב שתי פונקציות שימושיות ופשוטות לפתרון הבעיה באופן אוטומטי.

 

פונקציית "רענון המחשב" (PC Refresh)- מאפשרת למשתמש לתקן את מערכת ההפעלה כך שתחזור לעבוד כראוי ללא אובדן הגדרות וקבצים אישיים (מסמכים, תמונות, מדיה) או אפליקציות שהותקנו. אולם, הגדרות המחשב יחזרו לקדמותן (בעוד שהגדרות התאמה אישית לא ישתנו) ותוכנות שהותקנו יוסרו.

 

פונקציית איפוס המחשב (PC Reset)- מפרמטת את מערכת ההפעלה ומתקינה את Windows 8 מחדש, ממש כמו התקנה נקייה רגילה.

 

מנהל משימות חדש- מנהל משימות משודרג. ניכר מיקרוסופט השקיעה מאמצים רבים להפוך את מנהל המשימות לשימושי יותר. כעת הוא נוח במיוחד ומציג מידע רלוונטי בצורה פשוטה ויזואלית. למשל, תהליכים זוללי משאבים, יצבעו בצבע כהה יותר מתהליכים צנועים, ישנה הפרדה בין תהליכי רקע לתוכניות ואפליקציות בעלי ממשק משתמש. כמו כן, אוחדה אפשרות שינוי התוכניות העולות בהפעלה שהייתה חלק מכלי התצורה של Windows בגרסאות קודמות. פונקציה חדשה ראויה לציון היא פונקציה המאפשרת ביצוע שאילתה על תהליך לצורך בדיקתו אונליין.

סייר עם רצועה- כמו בשאר מוצריה הכניסה מיקרוסופט את ה-Ribbon גם לסייר הקבצים. מעכשיו לסייר Explorer יש תפריט מפושט יותר, בעל אפשרויות חדשות המאפשר גישה לאפשרויות רבות בקליק אחד במקום מספר קליקים באקספלורר הותיק, כמו הפוך בחירה, שיתוף הצגת קבצים מוסתרים.

אז.. האם כדאי להתקין את Windows 8 ?

 

Windows 8 ללא ספק היא מערכת מאובטחת ומהירה יותר מקודמתה Windows 7 עטורת השבחים. כמו כן היא כוללת אפשרויות חדשות ומעניינות רבות. עם כל זאת, החלפת הממשק ולחצן ה"התחל" לו התרגלנו במשך שנים בממשק שונה לגמרי המתאים למגע הוא מהלך מועטה של מיקרוסופט. ממשק המטרו אינו לא נוח בלשון המטעה לשימוש במחשבים ניידים ובכלל במחשבים ללא יכולת מגע. מובן כי מיקרוסופט רוצה להיכנס לשוק חדש ולשלוט בו, ועם זאת, אין ספק כי הצעד שעשתה מיקרוסופט יקשה על משתמשים לעבור למערכת החדשה. היה עדיף אילו מיקרוסופט הייתה משאירה את מערכת ההפעלה שלה Windows עם אותו קונספט כמו שנהגה עד כה עם "התחל" וחלונות ויוצרת מערכת הפעלה חדשה וייעודית להתקני מגע עם ממשק ה-METRO המהפכני שלה, אך מיקרוסופט נהגה בדרך שלה. 

bottom of page